ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε χαμηλά 2 εβδομάδων το ευρώ – Η προσοχή στις Βρυξέλλες

11:06 - 11 Φεβ 2013 | Νομίσματα
Σε χαμηλά δύο εβδομάδων βρέθηκε η ισοτιμία EUR/USD με αρκετές αγορές στην Ασία να είναι σήμερα κλειστές λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Ειδικότερα σήμερα κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην Ιαπωνία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.
Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται κάτω από το 1,3400, ενώ πιέσεις δέχεται και το ζεύγος AUD/USD κάτω από το 1,0300 μετά την πτώση των εγκρίσεων για στεγαστικά δάνεια για τρίτο διαδοχικά μήνα κατά 1,5% το Δεκέμβρη, χειρότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς που περίμεναν άνοδο της τάξης του 0,1%.
Σήμερα οι επενδυτές θα στρέψουν και πάλι τα βλέμματά τους στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με αντικείμενο την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία με τις εκλογές στο τέλος Φεβρουαρίου να πλησιάζουν, «κλείνει» η ψαλίδα ανάμεσα στον Μπερλουσκόνι και τον αντίπαλό του Μπερσάνι. Άρθρο των Financial Times προειδοποιεί ότι ο Μπερλουσκόνι θεωρείται «αναξιόπιστος εταίρος» από τους ευρωπαίους και μια (επαν)εκλογή του θα μπορούσε να «περιθωριοποιήσει» την Ιταλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.