ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Νέα χαμηλά μήνα για το ευρώ – Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη

15:05 - 14 Φεβ 2013 | Νομίσματα
To ευρώ υποχώρησε σήμερα σε νέα χαμηλά μήνα μετά την απρόσμενη συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης το δ' τρίμηνο του 2012 σε επίπεδα που είχε να δει από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο -0,6% έναντι εκτίμησης για -0,4% (σε τριμηνιαία βάση) με τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία να εισχωρούν βαθύτερα στην ύφεση.
Η ισοτιμία EUR/USD υποχώρησε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο του 1,3350 που λειτουργεί ως στήριξη και ο επόμενος στόχος είναι τώρα το 1,3300.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ραγδαία πτώση στο ευρώ αντανακλά δύο βασικές ανησυχίες των επενδυτών: «ξυπνά» ανησυχίες γύρω από μια αναβίωση της κρίσης χρέους λόγω της ύφεσης και μη εξυπηρέτησης του χρέους και ανανεώνονται οι φόβοι για μια μείωση των επιτοκίων.
Στη μηνιαία έκθεσή της σήμερα η ΕΚΤ ανέφερε ότι η πρόσφατη άνοδος στο ευρώ αποτελεί καθοδικό ρίσκο για τον πληθωρισμό, αν και τα πληθωριστικά ρίσκα παραμένουν ισορροπημένα. Οι προσδοκίες της για τον πληθωρισμό (πτώση κάτω από το 2% τους επόμενους μήνες), επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να διατηρήσει την πολιτική στήριξης.
Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της G20 και οι traders στο forex θα επιστήσουν της προσοχή τους σε δηλώσεις για τον επονομαζόμενο πόλεμο νομισμάτων μετά και το πρόσφατο «αμφιλεγόμενο» ανακοινωθέν της G7.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.