ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Το ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση – Αργία στην Αμερική

11:27 - 18 Φεβ 2013 | Νομίσματα
Η εβδομάδα θα ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή των αμερικανών επενδυτών, αφού η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω αργίας (Presidential Day).

Οι επενδυτές θα κληθούν για μια ακόμα εβδομάδα να αποτιμήσουν τις εξελίξεις που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία. Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές και οι αγορές βρίσκονται σε ευάλωτα επίπεδα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του G20, η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει, για μια ακόμα φορά, ότι οι χώρες δεσμεύονται να απέχουν από κάθε πράξη ανταγωνιστικής υποτίμησης των νομισμάτων τους και ότι κυρίαρχο ρόλο στον καθορισμό των ισοτιμιών θα διαδραματίζει η αγορά.

Επίσης, ο Abe της Ιαπωνίας τόνισε ότι η αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων αποτελεί μια συνειδητή πράξη της BoJ και θα αποτελέσει μια από τις κυρίαρχες επιλογές για το μέλλον.

Επίσης, ο Weidmann της Bundesbank για μια ακόμα φορά εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αυξανόμενη πολιτική επιρροή που υπάρχει προς τις κεντρικές τράπεζες.

Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,3340 ενώ ο χρυσός επιχειρεί να αντιδράσει μετά από τις ισχυρές απώλειες τις προηγούμενης εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.