ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: "Έκρηξη" στο ευρώ λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στην Ιταλία

14:29 - 25 Φεβ 2013 | Νομίσματα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σημαντικότερο γεγονός της σημερινής ημέρας για την αγορά συναλλάγματος είναι η ολοκλήρωση των γενικών εκλογών στην Ιταλία με τις κάλπες να κλείνουν σήμερα στις 4 το απόγευμα και τα exit polls να ανακοινώνονται αμέσως μετά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi αντιμετωπίζει τον απερχόμενο πρωθυπουργό Mario Monti και αν επικρατήσει και σχηματίσει κυβέρνηση η κεντροδεξιά, το πιθανότερο να ακυρώσει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλλε ο Monti. Μια εκλογική νίκη του Berlusconi θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ.
Παράλληλα, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μοσκοβισί και ο γερμανός ομόλογός του, Σόιμπλε καλωσόρισαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο αναμένοντας συμφωνία με τη νέα κυπριακή κυβέρνηση έως τα τέλη Μαρτίου.
Tο EUR/USD έχοντας σχηματίσει έναν τεχνικό σχηματισμό Doji star την περασμένη Παρασκευή, σκαρφαλώνει σήμερα εκ νέου πάνω από το 1,3200 με πιθανή στήριξη στα χαμηλά μήνα στο 1,3144 και αντίσταση στο 1,3284.
Η στερλίνα κατάφερε να καλύψει περίπου τις μισές από τις απώλειες που υπέστη μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας από τη Moody's και πλέον διαπραγματεύεται γύρω από το 1,5150. Τα στεγαστικά δάνεια BBA ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο στα 32.288, χειρότερα των εκτιμήσεων για 34.000 εγκρίσεις ενυπόθηκων δανείων και κάτω από τα 33.440 το Δεκέμβρη. Η ανακοίνωση δεν άσκησε σημαντική επιρροή στη στερλίνα.
Στην Ιαπωνία, το γεν αποδυναμώθηκε περαιτέρω μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον πρωθυπουργό Άμπε να προτείνει τον Κουρόντα ως νέο διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Την υποψηφιότητα Κουρόντα (o οποίος θεωρείται ότι θα επιταχύνει την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης) υποστήριξε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Άσο. Η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.