ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Ο πληθωρισμός, η ανεργία και το LTRO καθορίζουν την απόφαση της ΕΚΤ για το ευρώ

11:09 - 01 Μαρ 2013 | Νομίσματα
Το ευρώ βρέθηκε υπό πίεση κατά την χθεσινή συνεδρίαση αν και η απουσία σημαντικής προόδου στο ρίσκο ως προς τις εξελίξεις στην Ιταλία περιόρισε ως ανεκτές τις πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ανταποκρίθηκε στις διεθνείς εκκλήσεις για ανάληψη δράσης ώστε να επιλυθεί η αβεβαιότητα στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Δεν μπορεί να υπάρξουν νέες εκλογές τις επόμενες εβδομάδες και επομένως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε στάση αναμονής δεδομένου ότι είναι απίθανη η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού λόγω των αντιδράσεων του Μπέπε Γκρίλο. Αυτή η δυσκολία ενδεχομένως να επισκιάσει την ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα. Τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε υποβαθμίσεις στην ανάπτυξη και προτάσεις για ένα νόμισμα σε υψηλότερα επίπεδα. Τα στοιχεία πληθωρισμού την Παρασκευή, τα στοιχεία απασχόλησης και η αποπληρωμή των προγραμμάτων στήριξης βρίσκονται στο επίκεντρο.

 

Πτώση του χρυσού για δεύτερη ημέρα λόγω αυξημένου όγκου

Οι εξελίξεις αναφορικά με τα προγράμματα στήριξης και τη χειραγώγηση της νομισματικής πολιτικής περιορίστηκαν το δεύτερο μισό της εβδομάδας. Για το εναλλακτικό καταφύγιο της αγοράς, αυτό σημαίνει ότι ο πιο εμφανής παράγοντας στήριξης στο χρυσό αποδεσμεύτηκε. Πρακτικά, το πολύτιμο μέταλλο επέστρεψε στην κυρίαρχη 6μηνη καθοδική τάση. Μια δεύτερη ημέρα πιέσεων για το χρυσό κατάγραψε πτώση 2,1% από την κορυφή της Τρίτης. Κοιτάζοντας το τελευταίο 24ωρο της εβδομάδας, αυτό που ενισχύει το ρίσκο είναι η αυτόματη μείωση των κρατικών δαπανών που πυροδοτείται σήμερα. Την ίδια στιγμή οι συνολικές τοποθετήσεις χρυσού από τα ETF υποχώρησαν για 41η διαδοχικά ημέρα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.