ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις δέχεται το γεν στις διεθνείς αγορές

13:09 - 10 Σεπ 2013 | Νομίσματα
Απώλειες καταγράφει το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, με τις ανησυχίες για πόλεμο στη Συρία να υποχωρούν μετά την πρόταση της Μόσχας για επιβολή διεθνούς ελέγχου στα χημικά όπλα της Συρίας.

Η αύξηση των πιθανοτήτων να αποτραπεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία περιορίζει τη ζήτηση για επενδυτικά καταφύγια, όπως το γεν, και ενισχύει τη διάθεση ανάληψης κινδύνων.
«Τα νέα για τη Συρία επηρέασαν τη διάθεση ανάληψης κινδύνων, με αποτέλεσμα το γεν και το ελβετικό φράγκο να δέχονται πιέσεις», σχολιάζει στο Reuters ο Μάρκους Χέτινγκερ από την Credit Suisse.
«Λογικά θα δούμε περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου που παραμένει εξασθενημένο μετά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αγορές στρέφουν το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα», σημειώνει.
Στις 11.41 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,46% έναντι του ιαπωνικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 100,04. Την ίδια ώρα, το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,45% και ανερχόταν στα 132,58 γεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.