ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθερό το ευρώ - μικρή ενίσχυση του γεν

13:17 - 05 Δεκ 2013 | Νομίσματα
Το γεν απομακρύνεται ελαφρώς από τα πενταετή χαμηλά έναντι του ευρώ και από τα χαμηλά έξι μηνών έναντι του δολαρίου, εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για τη αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο. Eν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει το ευρώ, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Το γεν απομακρύνεται ελαφρώς από τα πενταετή χαμηλά έναντι του ευρώ και από τα χαμηλά έξι μηνών έναντι του δολαρίου, εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για τη αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο.

Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν στο 102,25, έχοντας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αυξηθεί στο 103.38, ενώ το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στο 138.89, κοντά στην πενταετή κορυφή του 140.03που άγγιξε την Τρίτη.
Οι αναλυτές σημειώνουν ωστόσο πως η πτωτική τάση του γεν παραμένει ανέπαφη χάρη στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας και των προσδοκιών ότι θα προσφέρει ακόμα περισσότερα μέτρα τόνωσης το επόμενο έτος.
Οι επενδυτές εμφανίζονται απρόθυμοι να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στο ευρώ πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,3591 έναντι του δολαρίου με πτώση 0,1%.
Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερή την πολτική της για τα επιτόκια αλλά οι νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τυχόν σημάδια της παρατεταμένης αδυναμίας του πληθωρισμού.

Σε κάθε περίπτωση , η BNP Paribas σημειώνει πως το ευρώ θα μπορούσε να τεθεί υπό πίεση πώλησης, δεδομένου του ότι η ΕΚΤ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει πολύ υποστηρικτική προς την οικονομία “γλώσσα”.
Όπως προσθέτει, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου της ΕΚΤ είναι πιθανό να είναι αρκετά κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ και ησυνέντευξη Τύπου θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση των σημερινών μέτρων πολιτικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.