ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχυμένα γεν, ελβετικό φράγκο και ευρώ

14:05 - 24 Ιαν 2014 | Νομίσματα
Το γεν, το ελβετικό φράγκο και το ευρώ ενισχύονται σήμερα μετά από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της Κίνας, και η αναταραχή σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές σήμερα τονώνει τη ζήτηση για το νομίσματα που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο.

Τα ανησυχητικά στοιχεία από τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ χθες, δημιουργούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, και θέτουν ερωτηματικά για την μελλοντική δύναμη του δολαρίου.

«Τα ευρωπαϊκά assets έχουν γίνει ένα είδος ασφαλούς καταφυγίου για τους επενδυτές », δήλωσε ο Άλβιν Ταν, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στη Societe Generale.
Όπως προσθέτει, έχουμε δει τα ισπανικά και τα πορτογαλικά ομόλογα να γίνονται δεκτά με μεγάλη επιτυχία από τις αγορές. Κάτι που πολλοί άνθρωποι, επίσης, συχνά ξεχνούν είναι ότι η Γερμανία έχει ένα μεγαλύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών σε όρους δολαρίου, από την Κίνα, καταλήγει ο αναλυτής.

Το δολάριο ανακάμπτει ελαφρώς έναντι του γεν και του ελβετικού φράγκου, από τα χαμηλά επίπεδα δύο εβδομάδων και τριών εβδομάδων αντίστοιχα, που άγγιξε χθες, και το 102,97 και 0,8964. Σήμερα διαπραγματεύεται στο 103,02 έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και στο 0,8975 έναντι του ελβετικού.

Το ευρώ κινείται σταθερά έναντι του δολαρίου και στο 1,3682 δολάριο, μετά την ισχυρή άνοδο κατά 1,1% χθες.

Ο δείκτης του δολαρίου ανακάμπτει από τις χθεσινές βαριές απώλειες, που ήταν οι μεγαλύτερες εδώ και τέσσερις μήνες, έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, και διαμορφώνεται στο 80,488.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 24 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.