ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταρρέει το ρούβλι - Διεκόπησαν οι συναλλαγές στις διεθνείς πλατφόρμες

16:47 - 16 Δεκ 2014 | Νομίσματα
Καταρρέει το ρούβλι - Διεκόπησαν οι συναλλαγές στις διεθνείς πλατφόρμες
Συνεχίζεται η "ελεύθερη πτώση" για το ρούβλι, με την ισοτιμία να βρίσκεται στα 71 ρούβλια ανά δολάριο, με μεταβολή 11% περίπου, ενώ ενδεικτικό της αναστάτωσης που επικρατεί γύρω από το ρώσικο νόμισμα αποτελεί το γεγονός ότι οι συναλλαγές στις διεθνείς πλατφόρμες συναλλάγματος έχουν "κλειδώσει".

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι φήμες περί επιβολής ελέγχων ροής κεφαλαίων από την κυβέρνηση της χώρας.


Το ρωσικό νόμισμα σημείωσε μια άνοδο το πρωί, έπειτα από την πρωτοφανή αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας χτες τη νύχτα από το 10,5% στο 17%. Σήμερα η πτώση του έφτασε μέχρι και το 19%.


Αφορμή γι' αυτή την άνοδο στάθηκε η "βουτιά" που έκανε το ρούβλι χτες Δευτερα, όταν υποχώρησε κοντά στα 67 δολάρια, ωθούμενο από τους φόβους για την ρωσική οικονομία, έπειτα από τις κυρώσεις της Δύσης και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

 
«Έχω μείνει άφωνος», αναφέρει στο Bloomberg ο Jean-David Haddad, ένας στρατηγικός αναλυτής για τις αναδυόμενες αγορές στο OTCex Group στο Παρίσι. «Τι αποτυχία για την κεντρική τράπεζα. Η Ρωσία θα χρειαστεί να ανακοινώσει ελέγχους κεφαλαίων σήμερα. Είναι η ύστατη λύση», προσθέτει.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:04 - 16 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.