ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως θα είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

13:43 - 25 Φεβ 2015 | Νομίσματα
Πως θα είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ
Θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015.

 

 

 

Στην παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ προχώρησε χθες Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Το νέο χαρτονόμισμα περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν το βλέπει κανείς στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

«Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων. Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», η οποία αντικαθιστά σταδιακά την αρχική σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2002.

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.