ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κερδίζει έδαφος" διαρκώς η λίρα Αγγλίας έναντι του ευρώ

16:35 - 25 Μαϊ 2015 | Νομίσματα
"Κερδίζει έδαφος" διαρκώς η λίρα Αγγλίας έναντι του ευρώ
Αφού ξεπεράστηκε η ανησυχία και η ανασφάλεια για τις βρετανικές εκλογές και ο Ντέιβιντ Κάμερον "κατέκτησε" την αυτοδυναμία, η λίρα Αγγλίας έγινε ξανά ένα από τα πλέον αγαπημένα νομίσματα του συναλλάγματος.

Πλήθος οικονομικών αναλυτών δε, "βλέπει" ότι μέσα σε επτά χρόνια, η ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο της. Η λίρα Αγγλίας άλλωστε, ήδη από αυτή την εβδομάδα, πέτυχε την υψηλότερη τιμή έναντι του ευρώ για τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, εντός του 2015, το βρετανικό νόμισμα θα ανέβει τόσο, ώστε το ευρώ θα "πέσει" στις 70 πέννες, κάτι που έχει να συμβεί από το 2007! 

Παράλληλα, οι αγορές έχουν φέρει τέτοιες αυξήσεις επιτοκίων που βοηθούν τη στερλίνα όχι μόνο να ανακτήσει αλλά και να επανακάμψει μετά από την διαρκή "πτώση" των τελευταίων 2 μηνών.

«Τώρα που η αβεβαιότητα των εκλογών "εξανεμίστηκε", μας επιτρέπεται να επανακάμψουμε», δήλωσε ο Steven Saywell, ο παγκόσμιος επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος της BNP Paribas SA στο Λονδίνο. «Έτοιμάζουμε τη στρατηγική μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τώρα με την υποχώρηση του ευρώ και της σουηδικής κορώνας είναι η καλύτερη συγκυρία». 

Να σημειώσουμε ότι η λίρα "ανέβηκε" 2,2% αυτή την εβδομάδα φτάνοντας τις 71,18 πέννες ανά ευρώ, αν και την Παρασκευή έδειξε να υποχωρεί κατά 0,3%.

Trade Weighted Pound

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 25 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.