ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole: Προβλέψεις για EUR/USD για τους επόμενους μήνες

12:48 - 09 Ιουν 2015 | Νομίσματα
Credit Agricole: Προβλέψεις για EUR/USD για τους επόμενους μήνες
Η CA διατηρεί την bearish στάση της για το ευρώ, τους επόμενους 3-6 μήνες και εκτιμά ότι η ισοτιμία θα βρεθεί στο 1,000 μέχρι το τέλος της χρονιάς «Παραμένουμε bullish για το δολάριο καθώς βρισκόμαστε στο δρόμο της αύξησης των επιτοκίων, όπου κατά την άποψή μας θα είναι ο Σεπτέμβριος», αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η Credit Agricole. 

Η CA στηρίζει την άποψη αυτή στην ιστορική πορεία του δολαρίου κάθε φορά που οδεύουμε προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Η CA αναμένει σημαντική άνοδο του δολαρίου έναντι των EUR, JPY, CHF αλλά και των commodity currencies τους επόμενους μήνες.

Η CA εκτιμά ότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και η αύξηση της μισθοδοσίας, θα σημειώσουν αύξηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μια ανησυχία της Credit Agricole σχετικά με την ανάπτυξη των ΗΠΑ, είναι η αντίδραση των αγορών μετά από την αύξηση των επιτοκίων. Για το λόγο αυτό, εκτιμά ότι η FOMC θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική και θα προσπαθήσει να ετοιμάσει το έδαφος πριν υπάρξει η αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου οι επενδυτές να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

09 06 15 ca

Η CA διατηρεί την bearish στάση της για το ευρώ, τους επόμενους 3-6 μήνες και εκτιμά ότι η ισοτιμία θα βρεθεί στο 1,000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Βασικός λόγος της πτώσης παραμένει η εκ διαμέτρου αντίθετη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ σε σχέση με τη Fed. η διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκια του FX αλλά και οι εκροές κεφαλαίων από την Ευρώπη, θα συνεχιστούν.

Όμως, η CA εκτιμά ότι σε διάστημα 6-12 μηνών οι συνθήκες θα επιτρέψουν στο ευρώ να ανακτήσει και πάλι την ανοδική του τάση και ως εκ τούτου το ευρώ θα αρχίσει να χάνει τα πλεονεκτήματα ενός funding currency.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 09 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.