ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Γιατί το ευρώ δε βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα;

10:56 - 01 Ιουλ 2015 | Νομίσματα
Citi: Γιατί το ευρώ δε βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα;
Οι οικονομολόγοι της Citi εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα είναι ένα ισχυρό «ΝΑΙ», το οποίο θα οδηγήσει σε μια επέκταση του τρέχοντος προγράμματος ή σε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απλά θα μεταθέσει τα προβλήματα στο μέλλον με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα καλύτερο σενάριο.

Παρά την αρνητική ειδησεογραφία, το EUR/USD κατάφερε να κλείσει το gap της Δευτέρας και στη συνέχεια να κινηθεί εκ νέου πτωτικά. Ο επικεφαλής της ομάδας των G10 της Citi, εξηγεί γιατί το ευρώ δεν είναι χαμηλότερα.

Η λογική εξήγηση πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι αγορές αποτιμούν μια επιστροφή της κυβέρνησης στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ιδιαίτερα αν επικρατήσει το «ΝΑΙ» που θα είναι και σε κόντρα με το «ΟΧΙ» που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Η Citi επισημαίνει επίσης ότι οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων κυρίως σε EUR/GBP και EUR/JPY έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του EUR/USD με τον όγκο συναλλαγών να είναι αυξημένος κατά 200%.

Real money λογαριασμοί αλλά και τράπεζες βρίσκονται κυρίως πίσω από τις πρόσφατες αγορές και αυτό κυρίως λόγω των flows και των αναδιαρθρώσεων λόγω λήξης εξαμήνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.