ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole: Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι για το EUR/USD;

12:22 - 10 Σεπ 2015 | Νομίσματα
Credit Agricole: Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι για το EUR/USD;
Το ισχυρό ευρώ σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τις χαμηλές τιμές εμπορευμάτων, αυξάνουν τις πιθανότητες επέκτασης του ευρωπαϊκού QE.  

Η Credit Agricole αναθεωρεί τους στόχους της για το EUR/USD προκειμένου να συμπεριλάβει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα. Η CA θεωρεί ότι η αποστροφή στο ρίσκο θα βοηθήσει το EUR να βρει στήριξη βραχυπρόθεσμα.

Στήριξη στο ευρώ αναμένεται να προσθέσει και το γεγονός ότι η Fed δε θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές της CA να προσδοκούν αύξηση επιτοκίων από τον Οκτώβριο.

Το ισχυρό ευρώ σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τις χαμηλές τιμές εμπορευμάτων, αυξάνουν τις πιθανότητες επέκτασης του ευρωπαϊκού QE και μετά από το Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας το EUR ένα ελκυστικό funding currency.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μεσοπρόθεσμα η ισοτιμία θα οδηγηθεί και πάλι προς τα προηγούμενα χαμηλά της. Η CA μειώνει τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία λόγω της σταθερά αποκλίνουσας νομισματικής πολιτικής Fed και ΕΚΤ.

Οι στόχοι της CA για το EUR/USD είναι στα 1,1200 για το Q3, στα 1,0600 για το τέλος του 2015 και στα 1,04 για το Q1 του 2016. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.