ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η μυστική(;) φόρμουλα της BlackRock για το δολάριο

14:16 - 20 Ιαν 2016 | Νομίσματα
Bloomberg: Η μυστική(;) φόρμουλα της BlackRock για το δολάριο
Για όσους επενδυτές θέλουν να προβλέψουν τις διακυμάνσεις του δολαρίου, η BlackRock έχει τη λύση: μία φόρμουλα σύμφωνα με την οποία αποφασίζει πότε είναι ρίσκο και πότε όχι να επενδύσεις στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως εφαρμόζει ένα σχέδιο που προβλέπει τη δύναμη του δολαρίου μετρώντας τέσσερις δείκτες: την ορμή, την αποτίμηση, την αστάθεια και την διαφορά απόδοσης. Με τη χρήση στρατηγικών συναλλαγών που συνδέονται με τα hedge funds, η BlackRock σχεδιάζει να δελεάσει τους επενδυτές που επιδιώκουν να προστατεύσουν την αξία των αποδόσεων από τα κέρδη του δολαρίου, διατηρώντας παράλληλα τον θετικό αντίκτυπο από τα ισχυρά ξένα νομίσματα.

Η αύξηση του δολαρίου κατά 22% τα τελευταία χρόνια τροφοδοτείται από τις αποκλίνουσες δημοσιονομικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Ωστόσο ο στόχος της συναίνεσης σχετικά με την πορεία των νομισμάτων αναμένεται να γίνει εφικτός φέτος. Η Barclays Plc και η Bank of America προβλέπουν το δολάριο να καταγράψει κέρδη κατά 15% έναντι του ευρώ από το τέλος του έτους, ενώ η HSBC Holdings βλέπει αποδυνάμωση κατά 9%.

Αυτό οδηγεί τη BlackRock να προχωρά σε κεφαλαιοποιήσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας του δολαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.