ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rabobank: Συνδεδεμένη με το πετρέλαιο η πορεία του ρουβλιού

14:54 - 29 Ιαν 2016 | Νομίσματα
Rabobank: Συνδεδεμένη με το πετρέλαιο η πορεία του ρουβλιού
Οι τιμές του πετρελαίου είναι ο κύριος οδηγός της συναλλαγματικής ισοτιμίας δολαρίου/ρουβλίου, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Rabobank.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «για το ρωσικό ρούβλι όλα έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο» και προσθέτει ότι «ενώ στο βασικό σενάριο εκτιμούμε ότι το Brent θα σταθεροποιηθεί τελικώς περί τα 30 δολάρια το βαρέλι στο πρώτο τρίμηνο, πριν αρχίσει να ανακάμπτει και να κλείσει το 2016 στα 50 δολ., βραχυπρόθεσμα οι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμη και στα 20 δολάρια το βαρέλι».
Κατά συνέπεια, τονίζει η Rabobank, η ισοτιμία δολαρίου/ρουβλίου μπορεί να επεκτείνει τα κέρδη της στα υψηλά των 80/χαμηλά των 90 τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, πριν τα κέρδη αυτά περιοριστούν στο δεύτερο μισό του έτος, όταν το Brent θα κινηθεί υψηλότερα.
«Με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να μην μπορεί να επαναφέρει τον κύκλο νομισματικής χαλάρωσης ίσως μέχρι το δεύτερο μισό του 2016, τη Δύση ακόμη απρόθυμη να χαλαρώσει τις κυρώσεις της και τις τιμές του πετρελαίου να παραμένουν πιθανόν χαμηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα, οι προοπτικές για τη Ρωσία είναι αρκετά δυσοίωνες», τονίζει η Rabobank, η οποία εκτιμά ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,7% το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.