ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SNB: Διατηρεί επεκτατική πολιτική, προειδοποιεί για Brexit

11:24 - 16 Ιουν 2016 | Νομίσματα
SNB: Διατηρεί επεκτατική πολιτική, προειδοποιεί για Brexit
Αμετάβλητα κράτησε σήμερα τα επιτόκια της η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) επαναλαμβάνοντας ότι η νομισματική πολιτική παραμένει επεκτατική με στόχο να σταθεροποιήσει τις εξελίξεις στις τιμές και να υποστηρίξει την οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο στο –0,75% το επιτόκιο στα υπόλοιπα των λογαριασμών όψεως, καθώς και το εύρος στόχου για το Libor τριών μηνών μεταξύ –1,25% και –0,25%. 

 

Οι αποφάσεις της τράπεζας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή η SNB επανέλαβε ότι "το ελβετικό φράγκο παραμένει σημαντικά υπερτιμημένο", προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος, όταν είναι αναγκαίο. 

 

"Τα αρνητικά επιτόκια και η προθυμία της SNB να παρέμβει στις αγορές έχουν στόχο να κάνουν τις επενδύσεις σε ελβετικό φράκο λιγότερο ελκυστικές, αμβλύνοντας έτσι την πίεση στο νόμισμα", αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η τράπεζα σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με μέτριους ρυθμούς, προειδοποιεί ωστόσο για σημαντικούς κινδύνους, επισημαίνοντας ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα, εντείνοντας τις αναταράξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.