ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Λαμβάνει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας

13:23 - 05 Ιουλ 2016 | Νομίσματα
BoE: Λαμβάνει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας
Η Τράπεζα της Αγγλίας έλαβε μέτρα για να ενισχύσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από την απροσδόκητη απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιώντας ότι το outlook για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει γίνει "δύσκολο".

Η επιτροπή οικονομικής πολιτικής της ΒοΕ δήλωσε πως συμφώνησε να επιβληθούν χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείο, σε μια κίνηση που θα τις επιτρέψει να δανείσουν ένα πρόσθετο ποσό 150 δισ. στερλίνων (199 δισ. δολαρίων) στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου, για να διατηρηθεί η πίστωση στην οικονομία.

 

Η απόφαση για την μείωση της λεγόμενης αντικυκλικής κεφαλαιακής προστασίας στο μηδέν, ανατρέπει την απόφαση για αύξηση που ελήφθη τον Μάρτιο. Ανακοίνωσε ότι αυτή η "προστασία", μια επιπλέον κεφαλαιακή επάρκεια που σχεδιάστηκε για να μειωθεί σε μια κρίση, θα παραμείνει στο μηδέν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

 

"Αυτή η ενέργεια ενισχύει την άποψη της Επιτροπής ότι όλα τα στοιχεία των σημαντικών κεφαλαιακών μαξιλαριών και μαξιλαριών ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες, πρέπει να συνταχθούν, όπως είναι απαραίτητο", αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωση που συνοδεύει την εξαμηνιαία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.