ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα τα επιτόκια της BoE στο 0,5%

14:10 - 14 Ιουλ 2016 | Νομίσματα
Αμετάβλητα τα επιτόκια της BoE στο 0,5%
Τελικά δεν μείωσε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, διατηρώντας τα αμετάβλητα στο 0,5%, διαψεύδοντας τους αναλυτές που προεξοφλούσαν μείωση στο 0,25%. Η Τράπεζα δήλωσε πως είναι πιθανό να φέρει πακέτο μέτρων σε τρεις εβδομάδες, όταν θα έχει αποτιμήσει το πώς επηρεάζει τη βρετανική οικονομία η απόφαση για έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

"Απουσία περαιτέρω επιδείνωσης της ισορροπίας μεταξύ στήριξης της ανάπτυξης και βιώσιμης επαναφοράς του πληθωρισμού εντός του στόχου, τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής περιμένουν πως θα χαλάρωσει η νομισματική πολιτική τον Αύγουστο", αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της BoE. 

 

"Το ακριβές μέγεθος και η φύση των όποιων τονωτικών μέτρων θα καθοριστούν τον Αύγουστο", σημειώνει.

Μετά την ανακοίνωση της απρόσμενης αυτής απόφασης, η στερλίνα κάνει "άλμα" 1,3% στα 1,3308 δολάρια.

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατηρεί τα επιτόκιά της στο ίδιο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009, ενώ πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, οι αγορές περίμεναν πως η BoE θα αύξανε αργότερα φέτος, ή στις αρχές του 2017, τα επιτόκια, ακολουθώντας τα βήματα της Fed.

Ο διοικητής της BoE, Μαρκ Κάρνεϊ, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πριν από δύο εβδομάδες για μέτρα τόνωσης, προκειμένου να δείξει πως η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε «ασφαλή» χέρια, την ώρα που η πολιτική ηγεσία της Βρετανίας κατέρρεε στον απόηχο του δημοψηφίσματος, σχολίαζε νωρίτερα το Reuters.

 

Ο Κάρνεϊ έχει προειδοποιήσει πως οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι του Brexit αρχίζουν να υλοποιούνται, μετά τη «βουτιά» στην αξία της στερλίνας και το «πάγωμα» ορισμένων funds εμπορικών ακινήτων.

 

Σημειώνεται πως στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν πως το ενδιαφέρον των αγοραστών για τη βρετανική αγορά κατοικίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008, δείχνοντας πως το Brexit ήδη πλήττει την οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.