ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Μεγάλη πτώση στα συναλλαγματικά αποθέματα τον Αύγουστο

13:45 - 07 Σεπ 2016 | Νομίσματα
Κίνα: Μεγάλη πτώση στα συναλλαγματικά αποθέματα τον Αύγουστο
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας μειώθηκαν με γρηγορότερο ρυθμό τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 15,89 δισ. δολάρια σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σε 3,185 τρισ. δολάρια, έπειτα από μικρότερη πτώση 4,10 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο.

 

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν μια υποχώρηση δύο δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, επισημαίνει το MarketWatch.

Η μείωση των αποθεμάτων υπαινίσσεται ότι η πίεση από εκροές κεφαλαίου μάλλον αυξήθηκε τον Αύγουστο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συσφίξει τον έλεγχο στις κεφαλαιακές ροές και να σταθεροποιήσει τις ισοτιμίες.

 

Αλλαγές στις αποτιμήσεις μεγάλων νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου επίσης έχουν σταθεί παράγοντας για τα χαμηλότερα στοιχεία για τα αποθέματα τους τελευταίους μήνες.

 

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων αργότερα φέτος, η Κίνα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με νέα πίεση από εκροές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.