ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Μειώθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα

12:49 - 07 Νοε 2016 | Νομίσματα
Κίνα: Μειώθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας επιτάχυνση της εκροής κεφαλαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 45,73 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, 3,121 τρισ. δολάρια, μετά από την μείωση κατά 18,79 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν μείωση 40 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

 

Τα αποθέματα στο τέλος Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 3,045 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας. Σηματοδοτούν επίσης την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2016.

 

Η πτώση υποδηλώνει ότι οι εκροές ίσως έχουν αυξηθεί τον Οκτώβριο παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να συσφίξουν τον έλεγχο των κεφαλαιακών ροών και να σταθεροποιήσουν το γουάν.

 

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι εάν οι ΗΠΑ αυξήσουν τα επιτόκια αργότερα φέτος, οι πιέσεις στις εκροές κεφαλαίων από την Κίνα θα μπορούσαν να ενταθούν περαιτέρω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.