ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόμπιους: Μην περιμένετε νέο ράλι για το δολάριο

18:47 - 07 Δεκ 2016 | Νομίσματα
Μόμπιους: Μην περιμένετε νέο ράλι για το δολάριο
Ο Μαρκ Μόμπιους, επικεφαλής του Templeton Emerging Markets Group, πιστεύει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το δολάριο να κινηθεί πτωτικά παρά ανοδικά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με τον ίδιο, το δολάριο θα υποχωρήσει καθώς η αμερικανική κυβέρνηση, υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, θα αυξήσει τις δαπάνες της τόσο για τη βελτίωση των υποδομών όσο και για την άμυνα.

 

Ένα πιο αδύναμο δολάριο, σε συνδυασμό με μία ταχύτερη ανάπτυξη για την αμερικανική οικονομία, θα αποδειχθεί επωφελής και για την υπόλοιπη υφήλιο, ιδιαίτερα μάλιστα για τις αναδυόμενες αγορές, όπως υποστήριξε ο κ. Μόμπιους.

 

«Μην ξαφνιαστείτε εάν το δολάριο υποχωρήσει αντί να ενισχυθεί», τόνισε ο κ. Μόμπιους, σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίου του Bloomberg και προσέθεσε «εάν ο Τραμπ θέλει να κάνει ανταγωνιστική την αμερικανική βιομηχανία, χρειάζεται ένα αδύναμο δολάριο». Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά την εκλογή του κ. Τραμπ, πορεία που στηρίζεται στις εκτιμήσεις ότι θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του για αύξηση των δαπανών και μείωση των φόρων, αλλά και στην πρόβλεψη ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

 

Τα hedge funds αυξάνουν τα στοιχήματα τους υπέρ του δολαρίου.

 

«Η διακυβέρνηση Τραμπ θα είναι επωφελής για την υφήλιο γιατί πολύ απλά αυτό που επιθυμεί είναι να στηρίξει την ανάπτυξη. Εάν το επιτύχει, όλοι θα είναι ευτυχείς», τόνισε ο κ. Μόμπιους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.