ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Έρχεται νέο ισχυρότερο ράλι για το δολάριο

14:30 - 20 Δεκ 2016 | Νομίσματα
Barclays: Έρχεται νέο ισχυρότερο ράλι για το δολάριο
Το δολάριο θα οδηγηθεί σε νέο ισχυρότερο ράλι τους επόμενους μήνες, εκτιμά η Barclays.

Σύμφωνα με τη Barclays, αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους:

 

Πρώτον, μια ενδεχόμενη δημοσιονομική ώθηση από την κυβέρνηση Trump παραμένει αβέβαιη και πρέπει να ενσωματωθεί στις οικονομικές προοπτικές της FOMC, καθώς ελάχιστα μέλη συμπεριέλαβαν κάτι τέτοιο στις προβλέψεις τους. Έτσι, η Barclays βλέπει πως υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια να αποτιμήσει η αγορά μία πολιτική απότομης αύξησης των επιτοκίων από την Fed το 2017, και αυτό θα στηρίξει έντονα το δολάριο.

 

Δεύτερον, η FOMC φαίνεται ότι ενδιαφέρεται λιγότερο για την επίδραση ενός υψηλότερου δολαρίου. Σε αντίθεση με το παρελθόν, η πρόσφατη ανοδική τάση του δολαρίου δεν έχει συνοδευτεί από μεγαλύτερη αστάθεια ή μια απότομη κίνηση χαμηλότερα στις τιμές των εμπορευμάτων. Η Yellen φαίνεται πως βλέπει τώρα ότι το re-pricing των αμερικάνικων assets είναι λογική συνέπεια της βελτίωσης της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των προοπτικών του πληθωρισμού που απορρέουν από την αποτίμηση της αγοράς, μιας πιο επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής.

 

Τρίτον, η διάθεση να ασκηθούν πιέσεις στην οικονομία για την ενίσχυση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας σε αυτό το σημείο του οικονομικού κύκλου, μειώνεται. Παρά το γεγονός ότι η Yellen τόνισε ότι η αναθεώρηση των προοπτικών του 2017 για την απασχόληση και την ανάπτυξη ήταν πολύ μέτρια, δεν τόνισε τόσο έντονα όσο στο παρελθόν, το γεγονός ότι η διαδικασία εξομάλυνσης πρέπει να είναι σταδιακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.