ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Διευρύνει το καλάθι νομισμάτων για το γουάν

14:05 - 29 Δεκ 2016 | Νομίσματα
Κίνα: Διευρύνει το καλάθι νομισμάτων για το γουάν
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να διευρύνει το καλάθι των ξένων νομισμάτων που χρησιμοποιεί για να καθορίζει την επίσημη ημερήσια αξία του γουάν, μια αλλαγή που σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στο νόμισμα της.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου, ο αριθμός των νομισμάτων στο λεγόμενο καλάθι που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα, θα επεκταθεί από τα 13 στα 24, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.


Μεταξύ των νομισμάτων που μπαίνουν στο καλάθι είναι το κορεατικό γον , το ριάλ Σαουδικής Αραβίας και η σουηδική κορώνα, ενώ η στάθμιση του δολαρίου μειώνεται στο 22,4% από 26,4%.

 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσαρμογή του καλαθιού μπορεί να βοηθήσει την κεντρική τράπεζα της Κίνας να αποτρέψει μια υπερβολική ή απότομη υποχώρηση του γουάν έναντι του δολαρίου το οποίο κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η αμερικανική Federal Reserve δρομολογεί τη σύσφιξη της πολιτικής της.

 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ορίζει την αξία του γουάν με βάση τόσο το δολάριο όσο και το ευρύτερο καλάθι νομισμάτων πριν την έναρξη των συναλλαγών. Το γουάν μπορεί στη συνέχεια να κινηθεί 2% πάνω ή κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.