ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit και Fed εκτινάσουν στερλίνα και ευρώ

13:29 - 02 Φεβ 2017 | Νομίσματα
Brexit και Fed εκτινάσουν στερλίνα και ευρώ
Η απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου χθες, να στηρίξει το σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ φαίνεται πως αύξησε την αίσθηση σταθερότητας, με συνέπεια η στερλίνα να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Σε αυτό το κλίμα, η στερλίνα κερδίζει 0,37% έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1.2699 δολ., ενώ το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,06% έναντι της στερλίνας στις 0,8509 στερλίνες.

Σήμερα, στο μεταξύ, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από τη βρετανική κυβέρνηση η «Λευκή Βίβλος» που θα περιγράφει το σχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται και η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, αλλά και την πορεία της οικονομία; στη χώρα. Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει ότι η BoE θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα λόγω των καλών οικονομικών στοιχείων, ωστόσο ο οικονομολόγος της Berenberg, Κάλουμ Πίκερινγκ, επισήμανε ότι η BoE μπορεί να εκπλήξει τις αγορές προαναγγέλλοντας μια επικείμενη κίνηση προς ποσοτική σύσφιγξης, καθώς αναμένεται η τράπεζα να αυξήσει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία.

 

Την ίδια ώρα, το ευρώ βρέθηκε σήμερα σε υψηλά οκτώ εβδομάδων, στο 1,0815 δολ σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 0,4%. Αυτό μετά την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.