ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Ο χρησμός για τα νομίσματα

13:37 - 03 Μαρ 2017 | Νομίσματα
Credit Suisse: Ο χρησμός για τα νομίσματα
Η περίοδος των μεγάλων διακυμάνσεων στην αγορά συναλλάγματος έχει παρέλθει. Αυτό αναφέρει ο Robert Parker, επικεφαλής ανάλυσης της Credit Suisse, ο οποίος συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν στερλίνα, να μη σορτάρουν γιεν και να αποκομίσουν τα κέρδη τους από το ρούβλι.

«Πολλές από τις πολύ σημαντικές κινήσεις έχουν πλέον λάβει χώρα», είπε.  «Η αστάθεια της αγοράς συναλλάγματος, η οποία έχει μειωθεί, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να παραμείνει σε αρκετά χαμηλά χαμηλά επίπεδα». Επίσης, ο Parker πρότεινε οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί σχετικά με τον κίνδυνο κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών. Η ευφορία γύρω από την αναπτυξιακή ατζέντα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει κάνει τον κύκλο της, και δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί κάποια απογοήτευση για την πολιτική του, δήλωσε ο Parker. Ειδικότερα, οι συστάσεις του για τα βασικά νομίσματα:

Γιεν

Σίγουρα δεν συστήνεται short στο γιεν. 
Μια μικρή θετική θέση.
Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ενισχυθεί το γιεν προς τα 110 γιεν ανά δολάριο, ακόμη και καθώς η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια της.

Ευρώ

Στους επόμενους τρεις μήνες, η σύσταση είναι long στο δολάριο έναντι του ευρώ.
Το ευρώ πιθανότατα θα διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, εν μέσω ανησυχιών γύρω από τις συνομιλίες του ελληνικού χρέους και τις εκλογές στη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και, ενδεχομένως, την Ιταλία αυτό το έτος. 

Στερλίνα

Η στερλίνα είναι τώρα πιο ευαίσθητη σε καλές ειδήσεις και λιγότερο ευαίσθητα σε κακές ειδήσεις από την άλλη πλευρά. 
Εκτιμάται ότι θα ανακάμψει στα 1,30 δολάρια μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.