ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Εγκαταλείπει την πρόβλεψη για ισοτιμία δολαρίου και ευρώ

14:35 - 20 Μαρ 2017 | Νομίσματα
Citi: Εγκαταλείπει την πρόβλεψη για ισοτιμία δολαρίου και ευρώ
Εγκαταλείπει πλέον η Citigroup την πρόβλεψή της για ισοτιμία ένα προς ένα του δολαρίου με το ευρώ εντός του επόμενου έτους, καθώς τώρα προβλέπει το ευρώ να υποχωρήσει στα 1,04 δολάρια τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, έναντι των 98 σεντς που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

Το ευρώ διαμορφώνεται σήμερα στα 1,076 δολάρια, έχοντας όμως υποχωρήσει στα 1,0388 δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η λιγότερο αισιόδοξη εκτίμηση της Citi για το αμερικανικό νόμισμα έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε διαμάχη για το θέμα της κατάργησης αντικατάστασης του Obamacare, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στα σχέδια για προτάσεις φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως η μείωση της φορολογίας και οι δαπάνες για υποδομές, σύμφωνα με την τράπεζα.

 

Πιο βραχυπρόθεσμα, το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω έναντι του δολαρίου αν το ρίσκο που έχει προεξοφληθεί εν όψει των γαλλικών εκλογών υποχωρήσει.

 

Κατά την Citi, το νόμισμα θα μπορούσε να εκτιναχθεί ως τα 1,10 δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες, αν χάσει η Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.