ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος στο ράλι του ευρώ-Γιατί διακόπτεται η κερδοφορία

12:19 - 08 Μαϊ 2017 | Νομίσματα
Τέλος στο ράλι του ευρώ-Γιατί διακόπτεται η κερδοφορία
Η ανάδειξη του Εμ. Μακρόν σε νέο Πρόεδρο της Γαλλίας έφερε τεράστια κέρδη στο ευρώ, γρήγορα όμως το ράλι ξεθώριασε δίνοντας τη θέση του στις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Έτσι το ευρώ υποχώρησε έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών του νομισμάτων, μετά το υψηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου.

 

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Peter Praet, την προηγούμενη εβδομάδα σχολίασε πως η πρόσφατη βελτίωση στα οικονομικά της ευρωζώνης δεν είναι επαρκής λόγος για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να μιλήσει στην ολλανδική Βουλή την Τετάρτη.

 

«Το ευρώ είναι sell σε περιπτώσεις ράλι άνω του 0,10 έναντι του δολαρίου, την ώρα που η ηγεσία της ΕΚΤ υπό τους Draghi και Praet παραμένει επιφυλακτική για τις προοπτικές του πληθωρισμού ευρωζώνης, ενώ οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια», σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της NatWest Markets, μονάδας της Royal Bank of Scotland στη Σιγκαπούρη.

 

Το ευρώ πιθανόν είναι να βρει στήριξη έναντι αρνητικών διακυμάνσεων, σύμφωνα με τον Peter Dragicevich, στρατηγικό αναλυτή ξένου συναλλάγματος της Nomura.

 

«Το μείγμα μιας οικονομίας της ευρωζώνης που βελτιώνεται, η διαγραφόμενη μετακίνηση της ΕΚΤ προς έναν τερματισμό του προγράμματος αγοράς assets και η λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική και το τρέχον ταμειακό πλεόνασμα της ευρωζώνης (κοντά στο 3,4% του ΑΕΠ) είναι θετικές παράμετροι για την οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.