ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα «σκάσει» η φούσκα των ψηφιακών νομισμάτων;

19:28 - 15 Ιουν 2017 | Νομίσματα
Θα «σκάσει» η φούσκα των ψηφιακών νομισμάτων;
Σε χαμηλό ενός μήνα διολίσθησε το bitcoin την Πέμπτη ενώ σημειώθηκε ένα ευρύτερο sell off στα ψηφιακά νομίσματα.

Σύμφωνα με το CoinDesk, το bitcoin έχει σημειώσει πτώση μεγαλύτερη από 12% στα 2.185,96 δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 31 Μαίου, όταν υποχώρησε στα 2.162,23 δολάρια.

 

Να σημειωθεί στο μεταξύ πως η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων έπεσε από το ρεκόρ των 117,21 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα κάτω από τα 100 δισ. την Πέμπτη, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

 

Κι όλα αυτά ενώ το ψηφιακό νόμισμα την Κυριακή είχε ξεπεράσει τα 3.000 δολάρια, τριπλασιάζοντας την αξία του σε ένα χρόνο.

 

Σημαντική πτώση και στο ether

 

Μεγάλη είναι η πτώση που καταγράφουν κι άλλα ψηφιακά νομίσματα. Η τιμή του ether βουτάει 10% στα 361 δολάρια, μετά την άνοδο πάνω από τα 400 δολάρια την Κυριακή.

 

Εν τω μεταξύ, τα 20 κορυφαία ψηφιακά νομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση καταγράφουν απώλειες 7%.

 

Παρόλο που η εν λόγω τάση μπορεί απλά να λειτουργεί  ως μια «συγκράτηση» στο ράλι των ψηφιακών νομισμάτων, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σκέφτονται σοβαρά να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα κρυπτονομίσματα, φοβούμενοι το ενδεχόμενο «φούσκας».

 

Μιλώντας στο CoinDesk, πολλοί traders παραδέχτηκαν πως θα μειώσουν τη συμμετοχή τους σε bitcoin και ether.

 

Ο Marius Rupsys, trader με σημαντικές θέσεις και συνιδρυτής της start up InvoicePool, τις προάλλες τόνισε πως ρευστοποίησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κρυπτονομισμάτων που είχε στην κατοχή του στοιχηματίζοντας πως οι τιμές τους θα μειωθούν αισθητά κι άλλο.

 

Κατά κύριο λόγο, το ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία από τη χώρα τους στο εξωτερικό, για φορολογικούς ή άλλους λόγους που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας, είχε υπογραμμίσει ο Micky Malka από τη Ribbit Capital που ειδικεύεται στις start-ups χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 15 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.