ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το bitcoin χωρίστηκε... στα δύο

10:47 - 02 Αυγ 2017 | Νομίσματα
Το bitcoin χωρίστηκε... στα δύο
Ένα νέο ψηφιακό νόμισμα δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης, το «bitcoin cash», έπειτα από τη διάσπαση στα δύο του bitcoin από μια ομάδα ανθρακωρύχων» (miners) με έδρα κυρίως την Κίνα.

Οι «ανθρακωρύχοι» αυτοί πληρώνονται προσφέροντας υπολογιστική δύναμη στο δίκτυο του bitcoin και πραγματοποίησαν μια διάσπαση της αλυσίδας των μπλοκ (blockchain) σε δύο διαφορετικά μονοπάτια, δημιουργώντας ένα νέο ψηφιακό νόμισμα.

 

Ωστόσο, μόνο μια μικρή μερίδα «ανθρακωρύχων» συνεισφέρουν την υπολογιστική τους δύναμη στο νέο blockchain, ενώ χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες για να δημιουργηθούν τα πρώτα νομίσματα «bitcoin cash».

 

«Είναι ένα αργό ξεκίνημα για το bitcoin cash» δήλωσε στο Reuters ο Iqbal Gandham, managing director στην πλατφόρμα συναλλαγών eToro. «Η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη στήριξης από την πλευρά των ανθρακωρύχων για το νέο ψηφιακό νόμισμα».

 

To bitcoin cash διαπραγματευόταν σε ορισμένα ανταλλακτήρια στα 146,37 δολάρια, σύμφωνα με το bitinfocharts.com, ενώ το bitcoin υποχωρούσε 4,3% στα 2.729 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 02 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.