ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter βάζει «φρένο» στις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

11:21 - 27 Μαρ 2018 | Νομίσματα
Το Twitter βάζει «φρένο» στις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων
Μετά τη Google και το Facebook, το Twitter προχωρά και αυτό στην απαγόρευση της διαφήμισης κρυπτονομισμάτων, εξηγώντας ότι μπορεί να προωθήσουν την εξαπάτηση των χρηστών.

Ειδικότερα το Twitter γνωστοποίησε ότι από την Τρίτη θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις που αφορούν είτε τις αρχικές προσφορές νέων κρυπτονομισμάτων (ICOs), είτε τις πωλήσεις υφιστάμενων εικονικών νομισμάτων. Ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη συνέχιση διαφημίσεων που σχετίζονται με ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή με ασφαλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού «πορτοφολιού» κρυπτονομισμάτων, εφόσον όμως πρόκειται για εταιρείες εισηγμένες σε γνωστά χρηματιστήρια.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια της κοινότητας του Twitter. Γι' αυτό το λόγο, προσθέσαμε μια νέα πολιτική, όσον αφορά τις διαφημίσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα».

Η ανακοίνωση προκάλεσε νέα βουτιά στο Bitcoin κατά 8%, ρίχνοντάς το μάλιστα κάτω από τα 8.000 δολάρια.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει ήδη περιορίσει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων, ενώ η Google ανακοίνωσε ότι θα το κάνει από τον Ιούνιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 27 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.