ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη μετατροπή όλων των νομισμάτων σε κρυπτονομίσματα προβλέπει η Circle

16:42 - 19 Ιουν 2018 | Νομίσματα
Τη μετατροπή όλων των νομισμάτων σε κρυπτονομίσματα προβλέπει η Circle
Όλα τα μεγάλα νομίσματα του πλανήτη, από το αμερικανικό δολάριο έως το κινεζικό γιουάν, θα αποκτήσουν τη δική τους εκδοχή κρυπτονομίσματος.

Αυτό υποστηρίζει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle, εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, που στηρίζεται από την Goldman Sachs.

«Η άποψή μας έιναι ότι όλα τα παραδοσιακά νομίσματα στο μέλλον θα γίνουν κρυπτονονίσματα» δήλωσε στο CNBC ο Τζέρεμι Αλέρ της Circle, που ιδρύθηκε το 2013. «Κάτι τέτοιο φαίνεται αναπόφευκτο» τόνισε, παρά τις έντονες πιέσεις, που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα εικονικά νομίσματα, εν μέσω προειδοποιήσεων για «φούσκα».

Η Circle έχει βεβαίως λόγο να στηρίξει τα κρυπτονομίσματα. Προσφέρει μία εφαρμογή στηριζόμενη στην τεχνολογία blockchain, η οποιά επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά χρημάτων, ενώ διαθέτει προϊόν, που επιτρέπει στους πελάτες της να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum. Πριν από λίγο καιρό δε απέκτησε τον έλεγχο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Poloniex, στην πρώτη εξαγορά της.

Στόχος της Circle είναι να κυκλοφορήσει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, που θα συνδέεται με το αμερικανικό δολάριο, το οποίο και θα ονομάσει «USD Coin». Η ιδέα της είναι να επιταχύνει τις συναλλαγές σε δολάρια, με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, γεγονός που αναμένται να περιορίσει και τη μεταβλητότητα που συναντάται σε πολλά ψηφιακά νομίσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 19 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.