ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά συναλλάγματος: Πτώση το δολάριο, «βουτιά» η στερλίνα

13:33 - 17 Ιουλ 2018 | Νομίσματα
Αγορά συναλλάγματος: Πτώση το δολάριο, «βουτιά» η στερλίνα
Χαμηλότερα κινείται το δολάριο σήμερα, αναμένοντας την ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,2%, στα 94,30, το ευρώ κερδίζει.

Οι επενδυτές αναμένουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για τον ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed και τα σχόλια για τους κινδύνους από τις εμπορικές διαμάχες.

Ο Πάουελ αναμένεται να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το outlook της ανάπτυξης, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και για τη διαχείριση της κλιμάκωσης του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Σε χαμηλό οκταμήνου κινείται η στερλίνα

Ύστερα από μια σειρά ψηφοφοριών στο βρετανικό κοινοβούλιο που αποκάλυψαν τις διευρυνόμενες διαφωνίες εντός του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για τον οδικό χάρτη του Brexit, η στερλίνα κινείται σε χαμηλό οκταμήνου.

Το βρετανικό βρίσκεται στο 1,3255 δολάριο και παρέμενε αμετάβλητο έναντι του ευρώ στις 88,46 πένες.

 Η Μέι, αποδεχόμενη τα αιτήματα των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit, αποκάλυψε πόσο τρωτή είναι στο κοινοβούλιο, όπου και οι δύο πτέρυγες του Συντηρητικού κόμματος εξαπέλυσαν εκατέρωθεν πυρά, τονίζοντας τις βαθιές διαφορές που μέχρι στιγμής καθυστερούν την πρόοδο στις συνομιλίες με την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.