ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την τουρκική λίρα

09:56 - 03 Αυγ 2018 | Νομίσματα
Νέο αρνητικό ρεκόρ για την τουρκική λίρα
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η τουρκική λίρα, καταγράφοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου, το οποίο εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε πάνω από 5 λίρες. Το sell off του τουρκικού νομίσματος συνεχίζεται για πέμπτη μέρα, με φόντο τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε δύο υπουργούς του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την δίκη και κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, η τουρκική λίρα υποχωρεί σήμερα περισσότερο από 0,7% έναντι του δολαρίου, στις 5,1034 λίρες/δολάριο, ενώ νωρίτερα έφτασε να χάνει και 0,8%.

Σύμφωνα με τους Financial Times οι συνολικές απώλειες αυτής της εβδομάδας είναι κοντά στο 5%, ενώ από την αρχή του έτους, έχει υποχωρήσει κατά περίπου 34,5% έναντι του δολαρίου και εξαιτίας των ανησυχιών που υπάρχουν για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν ασκεί πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και των φόβων για την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.