ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλό 9μηνου για τη στερλίνα έναντι του ευρώ

16:53 - 08 Αυγ 2018 | Νομίσματα
Χαμηλό 9μηνου για τη στερλίνα έναντι του ευρώ
Σε χαμηλό εννέα μηνών υποχώρησε η στερλίνα έναντι του ευρώ, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία για μελλοντικούς οικονομικούς δεσμούς.

Η στερλίνα υποχώρησε τρίτη διαδοχική ημέρα έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και αποδυναμώθηκε έναντι των περισσότερων νομισμάτων του G10.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λίαμ Φοξ δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι ο κίνδυνος για μη συμφωνία μετά το Brexit έχει αυξηθεί κατά 60%.

Η αδυναμία της βρετανικής λίρας έναντι του ευρώ «είναι ένα σαφές δείγμα ότι οι αγορές αρχίζουν να εστιάζουν στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στην ίδια τη στερλίνα λόγω της ανυπαρξίας κάποια συμφωνίας μετά το Brexit», δήλωσε ο Viraj Patel, αναλυτής στην ING Groep NV.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,6%, φτάνοντας στα 90,17 πένες ανά ευρώ και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου.

Έναντι του δολαρίου υποχώρησε στα 1,286 δολάρια, δηλαδή χαμηλό έντεκα μηνών. Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε μία μονάδα βάσης στο 1,32%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.