ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα

15:23 - 27 Αυγ 2018 | Νομίσματα
Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα
Μετά την πιο ψύχραιμη πορεία της περασμένης εβδομάδας, η τουρκική λίρα επιστρέφει σε βαθύτερο αρνητικό έδαφος, τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες, τις μεσημεριανές ώρες.

Το νόμισμα χάνει 4% - στο πρωινό trading υποχωρούσε περίπου 2% - και η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 6,2662 λίρες ανά δολάριο, ενώ οι απώλειες του Αυγούστου φτάνουν το 18%.

Η λίρα δέχεται πλήγμα από τις αυξανόμενες ανησυχίες, λόγω της διπλωματικής διαμάχης Τουρκίας-ΗΠΑ, σχετικά με την, άνευ όρων, απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα από τις τουρκικές αρχές, ο οποίος κατηγορείται για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Η πτώση, μέχρι στιγμής φέτος, φτάνει το 38%, οδηγούμενη και από τις ανησυχίες για τη διαχείριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, μετά την ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, και εν μέσω ενδείξεων ότι ΗΠΑ και Μεξικό φτάνουν σε κοινή θέση για την εμπορική συμφωνία (NAFTA).

Το ευρώ με οριακές απώλειες διαμορφώνεται στο 1,1649 δολάριο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί ελαφρώς σε σχέση με το γεν, στα 111,17 γεν ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου με κέρδη μικρότερα του 0,1%, φτάνει στα 95,20.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.