ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ελεύθερη πτώση το Βitcoin

11:58 - 15 Νοε 2018 | Νομίσματα
Σε ελεύθερη πτώση το Βitcoin
Kάτω από τα 6.000 δολάρια υποχώρησε το Βitcoin, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου και διαταράσσοντας την επιφανειακή ηρεμία που υπήρχε εδώ και κάποιους μήνες στο κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έπεσε κατά 11%, με το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης να πραγματοποιείται μέσα σε μισή μόλις ώρα. Στην πορεία της καθόδου συμπαρέσυρε δε και τους ψηφιακούς του αντιπάλους Ether, Litecoin και XRP , οι οποίοι κατέγραψαν πτώση της τάξης του 17%. Το παράγωγο Bitcoin Cash υποχώρησε έως και 21%, ενώ τα λοιπά «παρακλάδια» του Bitcoin έκαναν τη δική τους ρωγμή.

«Η αγορά προσπαθεί να εντοπίσει τον “πάτο”», δήλωσε ο Μάικλ Τέρπιν, σύμβουλος της Alphabit Fund με έδρα το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. «Οι αναλυτές που ασχολούνται με τα διαγράμματα ανακαλύπτουν ιστορικά μοτίβα στην κίνηση του ψηφιακού νομίσματος και σημειώνουν ότι υπάρχει μια τελευταία πτώση “συνθηκολόγησης” για τους τελευταίους που φεύγουν από την αγορά». Από την άλλη, ορισμένοι χρηματιστές υποθέτουν ότι οι επενδυτές ίσως αφήνουν το Bitcoin να συγκεντρώσει κεφάλαια για να εξαγοράσουν Bitcoin Cash.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σχετική ησυχία που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα εκτιμήθηκε από τους αναλυτές ως καλό νέο κι ως σημάδι ότι η αγορά πλησιάζει το χαμηλότερό της σημείο. Η χαμηλή μεταβλητότητα είναι «σημάδι ότι η κερδοσκοπία αφήνει την αγορά και ξεκινά μια διαδικασία που θα φέρει την τιμή στο χαμηλότερο της σημείο», αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence Μάικ Μακγκλόουν. «Η υψηλή μεταβλητότητα είναι ο βασικός παράγοντας που σπρώχνει τα περισσότερα κρυπτονομίσματα στα να αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο για κερδοσκοπικό παιχνίδι».

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2017 λίγο πριν από την αύξηση της ζήτησης  η οποία ώθησε την τιμή του σε σχεδόν  20.000 δολάρια, το  Bitcoin υποχωρούσε μόλις 5,549 δολάρια. Σήμερα βέβαια είναι σχεδόν 70% κάτω από το σημείο αυτό ρεκόρ της δεκάχρονης πορείας του.

Όσο για το Bitcoin Cash δημιουργήθηκε στα μέσα του 2017 με στόχο να ξεπεράσει σε μέγεθος το μπλοκ συναλλαγών του Bitcoin το οποίο περιοριζόταν στο ένα MB. Τότε αμέτρητοι προγραμματιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν «χρήματα από αέρα» απλά τροποποιώνας τον αρχικό κώδικα του υπολογιστή που παρήγαγε τα bitcoin και απελευθερώνοντας κέρματα με το bitcoin γραμμένο επάνω τους.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Craig Wright αναμένεται να πάρει αύριο τον έλεγχο του τέταρτου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως προχωρώντας σε μια αναβάθμιση λογισμικού. Την ίδια στιγμή μια αντίπαλη ομάδα που διαφωνεί σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επέκτασης προσπαθεί να πείσει την κοινότητα των φορέων εκμετάλλευσης των υπολογιστών παραγωγής να υιοθετήσουν την εκδοχή τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.