ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές απώλειες για το ευρώ

19:19 - 23 Νοε 2018 | Νομίσματα
Σημαντικές απώλειες για το ευρώ
Σε τροχιά υποτίμησης βρέθηκε το ευρώ, με τους απογοητευτικούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης να αποτελούν βασική αιτία.

Αναλυτικότερα, η απόδοση του 10ετους Bund υποχώρησε στο 0,33%, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των τίτλων συνολικά της Ευρωζώνης. Αισθητή αποκλιμάκωση παρουσίασε επίσης το κόστος δανεισμού Ελλάδας και Ιταλίας, εν μέσω προσδοκιών για πιο θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και  της αντιπαράθεσης Ρώμης- Βρυξελλών.

Τι συμβαίνει με την αγορά συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί 0,4% στα 1,1356 δολάρια. Τις προηγούμενες ημέρες είχε κινηθεί σταθερά πάνω από τα 1,14 δολάρια. Ωστόσο καθώς η αγορά εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναβάλλει για τα τέλη του 2019 την όποια αύξηση επιτοκίων, το ενιαίο νόμισμα δέχεται πιέσεις.

Στήριγμα τόσο στην ευρωπαϊκή οικονομία όσο και στο ευρώ θα μπορούσε να προσφέρει το φθηνό πετρέλαιο. Σήμερα η τιμή του μπρεντ (που αγοράζουν οι ευρωπαϊκές χώρες) καταγράφει πτώση 5,7% και υποχωρεί κάτω από τα 60 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο. Βουτιά σχεδόν 7% για το αμερικανικό αργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.