ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Μέι με Κόρμπιν-Βουτιά της στερλίνας

13:40 - 17 Μαϊ 2019 | Νομίσματα
Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Μέι με Κόρμπιν-Βουτιά της στερλίνας
Βουτιά της στερλίνας στα 1,2760 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τέσσερις μήνες, έφερε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφορικά με το Brexit.

Τόρις και Εργατικοί δεν στάθηκε δυνατό να καταλήξουν σε έναν παραδοσιακό βρετανικό συμβιβασμό, με τους τελευταίους να διακηρύσσουν ότι οι συνομιλίες «έφτασαν έως εκεί που ήταν δυνατόν να φτάσουν». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε το ναυάγιο στην «αυξανόμενη αδυναμία και αστάθεια» της κυβέρνησης. 

Αναλυτικότερα, σε επιστολή τους οι Εργατικοί ανακοινώνουν το τέλος των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας πως «θα εξετάσουν σοβαρά» κάθε νέα πρόταση, όπως το επόμενο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει στους Βρετανούς βουλευτές και που θα τους προσφέρει νέες επιλογές επί των οποίων θα μπορούν να ψηφίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης των Εργατικών επαναλαμβάνει στην επιστολή την πάγια θέση του κόμματός του, η οποία είναι ότι απορρίπτει τη συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την Ένωση εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.