ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Τρελή κούρσα ανόδου 40%, μέσω... Κίνας

16:16 - 26 Οκτ 2019 | Νομίσματα
Bitcoin: Τρελή κούρσα ανόδου 40%, μέσω... Κίνας
Ραγδαία άνοδο κατέγραψε η τιμή του Bitcoin τις τελευταίες ώρες, σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων και αντιδρώντας στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών.

Αφορμή για το ράλι ανόδου της τάξης του 40% αποτέλεσαν δηλώσεις του Προέδρου της Κίνας, ο οποίος εκθείασε την τεχνολογία του blockchain, σημειώνοντας ότι η χώρα του οφείλει να «αξιοποιήσει την ευκαιρία» που προσφέρει, η αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η αγορά των κρυπτονομισμάτων ξεκίνησε -με μπροστάρη το Bitcoin- μια τρελή πορεία ανόδου. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έφτασε μέχρι τα 10.600 δολάρια. Άνοδος 40% μέσα σε 16 ώρες.

Ασφαλώς, αρκετί έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους και αυτή την ώρα το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 9.400 δολάρια.

Όπως ανέφερε στο Bloomberg, o Τζεφ Ντόρμαν, επικεφαλής επενδύσεων της Arca, που επενδύει σε κρυπτονομίσματα, «το θετικό κλίμα, μαζί με την καλή ευκαιρία για αγορά στο επίπεδο – κλειδί των 7500 δολαρίων, οδήγησε στο να υπάρξουν περισσότεροι αγοραστές από ό,τι πωλητές – γεγονός που, στο τέλος της ημέρας, πάντα οδηγεί τις αγορές ψηλότερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.