ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανήσυχη η Fed για το Libra της Facebook

15:34 - 18 Δεκ 2019 | Νομίσματα
Ανήσυχη η Fed για το Libra της Facebook
«Μια σημαντική ανησυχία που αφορά το σχέδιο Libra της Facebook είναι η πιθανότητα, ένα σύστημα πληρωμών να υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επιβληθεί ως παγκόσμιο νόμισμα», δήλωσε η Λέιλ Μπρέιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη.

Όπως ανέφερε η ιδέα του Facebook να καταστήσει το Libra ένα «stablecoin» -ένα ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με κεφάλαια που τυγχάνουν κρατικής στήριξης ή άλλα υγιή περιουσιακά στοιχεία με στόχο να αποφευχθούν οι δραματικές διακυμάνσεις των παραδοσιακών κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin- δεν έχει ακόμα αποδειχθεί, σύμφωνα με την Μπρέιναρντ, ενώ παραμένουν ασαφή τα δικαιώματα για τους καταναλωτές.

«Χωρίς τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, τα δίκτυα των stablecoin σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές», συμπλήρωσε το στέλεχος της Fed. «Οι παρατηρήσεις της δείχνουν ότι το πρόγραμμα Libra του Facebook δεν έχει ακόμη κερδίσει την υποστήριξη ακόμα των βασικών ρυθμιστικών αρχών», επισημαίνει το Reuters.

Τέλος, σύμφωνα με την Μπρέιναρντ, τα κρυπτονομίσματα έχουν να ξεπεράσουν ακόμα κάποια εμπόδια, μεταξύ των οποίων η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σε απάτες και σε δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα χρήματος. Οι κλοπές και οι ζημίες λόγω απάτης, που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, εκτιμάται ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί σχεδόν στα 4,4 δισ. δολάρια το 2019 από το 1,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.