ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά συναλλάγματος: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τον κοροναϊό

13:47 - 05 Φεβ 2020 | Νομίσματα
Αγορά συναλλάγματος: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τον κοροναϊό
Η επιδείνωση του κοροναϊού έχει κλονίσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως είναι τα νομίσματα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, η ζήτηση για νομίσματα-ασφαλή καταφύγια δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια. Η συγκεκριμένη τάση θα κρατήσει τον επόμενο μήνα στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος νομίσματα, όπως το ιαπωνικό γιέν και το ελβετικό φράγκο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές, στο επόμενο 12μηνο το δολάριο θα υποχωρήσει έναντι των βασικών του ανταγωνιστών. Για το ευρώ προβλέπουν κέρδη έως και 4% έναντι του δολαρίου έως τα τέλη του έτους, όπως και για τη στερλίνα, ενώ το γιέν αναμένεται να ανατιμηθεί περίπου 1,5% σε ένα χρόνο από τώρα.

Παράλληλα, σχεδόν το ήμισυ των αναλυτών στη δημοσκόπηση προβλέπουν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα παραμείνει στο προσκήνιο τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, και το ιαπωνικό γιεν θα μπορούσαν να ανατιμηθούν έως και 3% στην περίπτωση μεγαλύτερης εξάπλωσης του κοροναϊού. Τέλος, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ελβετικό φράγκο αναμένεται να ενισχυθεί κατά 2% έναντι του ευρώ υπό τέτοιες συνθήκες.

Η εικόνα στην αγορά forex σήμερα

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,15% έναντι του ιαπωνικού γιεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 109,67 δολάρια ανά γιεν. Παράλληλα, η ισοτιμία ευρώ – ελβετικού φράγκου διαπραγματεύεται στο 1,0718 ευρώ ανά ελβετικό φράγκο, με το ευρώ να καταγράφει άνοδο 0,16% έναντι του ελβετικού νομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Η στήριξη του ΟΠΕΚ ενισχύει τις τιμές του πετρελαίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.