ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 δολαρίων το bitcoin

09:48 - 10 Φεβ 2020 | Νομίσματα
Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 δολαρίων το bitcoin
Το όριο των 10.000 δολαρίων ξεπέρασε το κρυπτονόμισμα bitcoin, το οποίο εκτοξεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις αρχές του 2020 καταγράφει κέρδη περίπου 40%, ξεπερνώντας σε επιδόσεις τα περισσότερα στοιχεία ενεργητικού.

Η επιστροφή πάνω από το φράγμα των 10.000 μονάδων συμβαδίζει με το ράλι των χρηματιστηρίων και την άνοδο του S&P 500 στη Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά, παρότι επιμένουν οι ανησυχίες, μήπως η επιδημία του κοροναϊού επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι τα κρυπτονομίσματα προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις αρχές του έτους με ορισμένους αναλυτές και ένθερμους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων να θεωρούν ότι επωφελούνται της στροφής προς ασφαλή «καταφύγια», εν μέσω της ευρύτερης γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

«Επικρατεί ένα αφήγημα στην επενδυτική κοινότητα ότι το bitcoin εδραιώνει τη θέση του ως ασφαλές ενεργητικό, ως προστασία απέναντι στον πληθωρισμό», επισημαίνει ο Μάικλ Σόνενσαϊν, managing director στην Grayscale Investments, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Επιπλέον, αρκετοί αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές του bitcoin, οι επιδόσεις του οποίου στη διάρκεια του 2019 ήταν εντυπωσιακές, ξεπερνώντας τα κέρδη άλλων αγορών, όπως ο S&P 500 ή ο χρυσός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.