ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκική λίρα:Στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών έναντι του δολαρίου

10:53 - 07 Μαϊ 2020 | Νομίσματα
Τουρκική λίρα:Στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών έναντι του δολαρίου
Ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου κατέγραψε η τουρκική λίρα, την Πέμπτη, φτάνοντας στις 7,49 τουρκικές λίρες ανά δολάριο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 7,236 που είχε χτυπήσει το νόμισμα κατά τη διάρκεια κρίσης της τουρκικής λίρας, τον Αύγουστο του 2018. Αυτή την ώρα, τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 7,225 λίρες ανά δολάριο, με πτώση κατά 0,5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά ξένου νομίσματος, για να αγοράσει λίρα και να τη στηρίξει έναντι του δολαρίου, ενώ αργά την Τρίτη η τραπεζική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε νέους περιορισμούς σε ξένους που πραγματοποιούν συναλλαγές σε τουρκική λίρα, σε μία προσπάθεια να εμποδιστεί η κερδοσκοπία και το short selling.

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού, αυξημένης ανεργίας και χαμηλής ανάπτυξης - ενώ τώρα, η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων κορονοϊού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, στην αγορά forex, η τουρκική λίρα υποχωρεί κατά 0,60% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 7,8137.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.