ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tουρκική λίρα: Νέα πτώση μετά την υποβάθμιση της Moody's

16:38 - 14 Σεπ 2020 | Νομίσματα
Tουρκική λίρα: Νέα πτώση μετά την υποβάθμιση της Moody's
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από την Moody's στο 'B2' από 'B1', όπως είναι φυσικό έπληξε ακόμη περισσότερο την ήδη πληγωμένη τουρκική λίρα.

Η τουρκική λίρα θα διευρύνει τις απώλειες της εκτός και εάν η κεντρική τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια της, αναφέρει η Rabobank, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Το επίπεδο του 7,50 στο USD/TRY "φαίνεται να αποτελεί τη νέα γραμμή άμυνας" για τις κρατικές τράπεζες που προχωρούν σε πωλήσεις δολαρίων για να μετριάσουν την υποχώρηση της λίρας, αναφέρει ο Piotr Matys, EM Strategist της Rabobank.

Ωστόσο, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να κρατήσουν την ισοτιμία κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο εκτός και αν βελτιωθεί το κλίμα για το νόμισμα, κάτι που δεν είναι πολύ πιθανό εκτός αν η κεντρική τράπεζα προχωρήσει σε μια "κανονική αύξηση των επιτοκίων" στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής στις 24 Σεπτεμβρίου, εκτιμά ο ίδιος.

Η λίρα χάνει σήμερα και νέο έδαφος έναντι του δολαρίου στο 7,4874, ενώ νωρίτερα κατρακύλησε στο 7,4980. Έναντι του ευρώ σημείωσε νέο χαμηλό στο 8,9031.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:48 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.