ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Goldman Sachs ξεχωρίζει το μεξικάνικο πέσο

15:35 - 25 Σεπ 2020 | Νομίσματα
Γιατί η Goldman Sachs ξεχωρίζει το μεξικάνικο πέσο
Το μεξικάνικο πέσο ξεχωρίζει η Goldman Sachs ως το κορυφαίο νόμισμα των αναδυόμενων αγορών (Emerging Markets – EM) μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο από την πανδημία.

Σε ανάλυσή της, η Goldman σημείωσε ότι, ενώ μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να συμμετάσχει σε εκτιμήσεις EM υψηλής απόδοσης, καθώς οι κίνδυνοι εξακολουθούν να καραδοκούν και το δολάριο κινείται, μόλις υποχωρήσει η κρίση οι ευκαιρίες θα προκύψουν.

Ο συν-επικεφαλής του Παγκόσμιας Επιτροπής Συναλλάγματος, Kamakshya Trivedi και ο επικεφαλής της EM, Caesar Maasry, μαζί με μια ομάδα άλλων, ανέδειξαν το πέσο ως το πιο ελκυστικό νόμισμα για την μετα- κορονοϊό περίοδο.

Ακολούθησε το επίσημο νόμισμα της Νότιας Αφρικής ραντ (ZAR) και το ρωσικό ρούβλι (RUB).

«Το πέσο παραμένει η κορυφαία μας επιλογή σε αυτήν την ομάδα εργασίας: αναμένεται να έχει λιγότερο «περιθώριο να τρέξει» συγκριτικά με κάποιους άλλους υψηλούς EM, το ξεπούλημα αυτής της εβδομάδας σημαίνει ότι η ισοτιμία δολαρίου/ μεξικάνικου πέσο εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από 10% από το προηγούμενο επίπεδο», ανέφεραν στην αναφορά τους οι Trivedi και Maasry.

«Από μια μεσοπρόθεσμη σκοπιά, ο συνδυασμός των βασικών μακροοικονομικών υποστηρικτικών νομισμάτων και των υψηλών αποδόσεων του πέσο το καθιστούν μια ελκυστική επιλογή» ανέφεραν οι επικεφαλής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 25 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.