ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ελεύθερη πτώση ξανά η τουρκική λίρα-Νέο αρνητικό ρεκόρ

12:43 - 28 Σεπ 2020 | Νομίσματα
Σε ελεύθερη πτώση ξανά η τουρκική λίρα-Νέο αρνητικό ρεκόρ
Σε ιστορικό χαμηλό έφτασε εκ νέου η αξία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, μετά και την εμπλοκή της Τουρκίας στην περιφερειακή σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας που πουροδοτήθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, η λίρα έπεσε στα 7,8 ανά δολάριο στην Ασία νωρίς το πρωί. Η συναλλαγή σημείωσε πτώση 1% στις 7,734 στις 10:34 π.μ. τοπική ώρα στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή, το νόμισμα της Τουρκίας, υποχωρεί 1,78% έναντι του ευρώ στις 9,06 λίρες, ενώ σε σχέση με το δολάριο υποχωρεί 1,66% στις 7,78 λίρες.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, εν όψει των τελευταίων στρατιωτικών συγκρούσεων με την Αρμενία, σχετικά με την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μιας περιοχής, ως επί το πλείστον αρμενικής, στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα, πιέσεις στη λίρα ασκούν και οι δηλώσεις από πλευράς Goldman Sachs, που αναφέρουν ότι δεν είναι σωστός ο χρόνος να επενδύσουμε σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

Διεθνείς τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της Deutsche Bank, ακολουθούν μια προσέγγιση ρίσκου σε περιουσιακά στοιχεία αναδυόμενων αγορών υψηλής απόδοσης, όπως η λίρα, επικαλούμενες την αναμενόμενη αστάθεια στις εκλογές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Τουρκία υπέστη νομισματική κρίση το 2018 και ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι θα επαναληφθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.