ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Εκτιμά εξασθένιση δολαρίου λόγω Μπάιντεν και εμβολίου

09:44 - 12 Οκτ 2020 | Νομίσματα
Goldman Sachs: Εκτιμά εξασθένιση δολαρίου λόγω Μπάιντεν και εμβολίου
Πτώση του δολαρίου στα χαμηλά του 2018 προβλέπει η Goldman Sachs, λόγω αυξημένων πιθανοτήτων για νίκη του Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν, στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και λόγω της προόδου στην παραγωγή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, αρκετές τράπεζες της Wall Street προβλέπουν ότι θα υπάρξει κάποιου είδους πακέτο με μέτρα τόνωσης της οικονομίας ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα κερδίσει, αλλά υποστηρίζουν ότι μια προεδρία του Μπάιντεν, εάν οι Δημοκρατικοί ανακτήσουν επίσης τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η UBS Asset Management, για παράδειγμα, δίνει 75% πιθανότητες για μια νίκη του Μπάιντεν.

«Βλέπουμε σχετικά χαμηλές πιθανότητες να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για το δολάριο, τα ρίσκα είναι προσανατολισμένα προς την αδυναμία του δολαρίου», γράφουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής.

«Μία νίκη των Δημοκρατικών σε συνδυασμό με καλές ειδήσεις για το χρονοδιάγραμμα του εμβολίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν το δολάριο και τον δείκτη δολαρίου στα επίπεδα του 2018».

Ο δείκτης δολαρίου έχει χάσει πάνω από 3% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας οριακά πάνω από τις 93 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο άνευ προηγουμένου οικονομικό πακέτο τόνωσης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζας και τα χαμηλά επιτόκια.

Σημειώνεται πως ο δείκτης ήταν χαμηλότερα από τις 89 μονάδες το 2018, σημείο που θα σήμαινε περαιτέρω πτώση μεγαλύτερη του 4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.