ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Κούβα ανακοίνωσε υποτίμηση του πέσο (πρώτη μετά το 1959)

18:26 - 12 Δεκ 2020 | Νομίσματα
H Κούβα ανακοίνωσε υποτίμηση του πέσο (πρώτη μετά το 1959)
H Koύβα θα προχωρήσει στην πρώτη υποτίμηση του πέσο από την επανάσταση του 1959 και στην κατάργηση του συστήματος των δύο νομισμάτων καθώς η κομμουνιστική κυβέρνηση της χώρας είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η ισοτιμία του κουβανικού νομίσματος με το αμερικανικό – η οποία μέχρι σήμερα διατηρούνταν σταθερή στο 1 προς 1 - θα υποτιμηθεί στα 24 πέσο το δολάριο από τις 1 Ιανουαρίου. Αυτή είναι και η ισοτιμία που χρησιμοποιούσαν οι πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές για την ανταλλαγή ενός δεύτερου νομίσματος, του μετατρέψιμου πέσο. Το νόμισμα αυτό θα καταργηθεί από τη νέα χρονιά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Ντίαζ-Κανέλ, προειδοποίησε ότι το μέτρο δεν είναι μια μαγική συνταγή που θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο.

«Θα φέρει τη χώρα σε καλύτερη θέση να εφαρμόσει τους αναγκαίους μετασχηματισμούς για την αναβάθμιση του οικονομικού και κοινωνικού μας μοντέλου», υποστήριξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.