ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το deal-Brexit οδηγεί την στερλίνα σε υψηλό 2,5 ετών Κύριο

19:42 - 24 Δεκ 2020 | Νομίσματα
Το deal-Brexit οδηγεί την στερλίνα σε υψηλό 2,5 ετών
Η ιστορική συμφωνία στον τομέα του εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε ένα ισχυρό αίσθημα ανακούφισης στους επενδυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η βρετανική λίρα να διαπραγματεύεται σε υψηλά σχεδόν 2,5 ετών.

Οι διαπραγματευτές του Brexit κατέληξαν σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, μετά από μήνες έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων για ορισμένα βασικά σημεία. Η επιβεβαίωση της συμφωνίας ολοκλήρωσε μια περίοδο τεταμένων διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,40% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 1,3546 δολάριο ανά λίρα. Παράλληλα, το βρετανικό νόμισμα υπερισχύει κατά 0,38% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στις 0,8995 λίρες ανά ευρώ.

Προσπαθώντας να προβλέψει την κατάσταση κατά το επόμενο έτος, ο ανώτερος οικονομολόγος του Berenberg, Kallum Pickering, είπε ότι μια συμφωνία θα προσφέρει υποστήριξη για τη λίρα.

«Αφαιρώντας έναν σημαντικό μειονέκτημα για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, μια συμφωνία θα ξεκλειδώσει σημαντικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα υποστηρίξει την ανάκαμψη μόλις αρχίσει να εξασθενεί το συνεχιζόμενο σοκ του κορονοϊού, ενώ θα παράσχει ένα θετικό φόντο για τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και τη στερλίνα το 2021», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:12 - 24 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.